Strony

niedziela, 7 lipca 2013

Herbata świeżo truskawkowa

 U nas większość herbat aromatyzowanych jest sztucznie, w najlepszym wypadku dodawane są niewielkie ilości suszonych owoców (z tym możemy się spotkać najczęściej). Tu mała odmiana. Do zaparzonej wcześniej herbaty dodałam wkrojone truskawki i trochę świeżo zebranej mięty. Wybór herbaty zależy od upodobań, tak samo jak temperatura podawania.






3 komentarze:

  1. Szkoda, że truskawki już się skończyły... Ja dodaję czasem do herbaty plasterek pomarańczy albo brzoskwinię z puszki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak jakieszcze nie próbowałam. Fajny pomysł do wykorzystania w tym tygodniu, dopóki jeszcze jestem w stanie dostać truskawki ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wypróbuję latem z dodatkiem kostek lodu :)

    OdpowiedzUsuń